Blog

3
2021 december

Kézfogástól az ingatlan adásvételi szerződésig: foglaló, szándéknyilatkozat, előszerződés

Ha már néztél meg érdeklődőként ingatlant, feltűnhetett hogy mind az eladó, mind az ingatlanos azt szeretné, hogy a lehető leggyorsabban elköteleződj. Az elköteleződés lehet foglaló átadása, vagy valamilyen jogi dokumentum aláírása, esetleg mindkettő.

1
2021 október

Ingatlan többszöri eladása

Ha ingatlan vásárolsz, előfordulhat, hogy az eladó a szerződésed megkötését követően kap egy jobb ajánlatot, vagy éppen te vagy az a jobb ajánlatot tevő vevő, nem tudván, hogy az eladó valakinek korábban már elfogadta az ajánlatát, vagy el is adta neki az ingatlanát.

3
2021 augusztus

Ingatlan tehermentesítése vételárból

Neked mint vevőnek alapvető érdeked az, hogy tehermentesen szerezd meg a megvásárolni kívánt ingatlant, mivel ha az ingatlan tulajdoni lapján terhek találhatóak, azok az eladó tartozásait biztosítják.

30
2021 június

Külföldiek ingatlanszerzése Magyarországon

Ha külföldinek minősülsz, vagy külföldivel együtt vásárolsz ingatlant, speciális szabályok szerinti engedélyeztetési eljárást kell lefolytatni a tulajdonszerzésre.

10
2021 június

Amikor az ingatlan ajándékozása mégsem ingyenes

Ha ingatlant ajándékoztak neked, előfordulhat, hogy az ajándékozó elhalálozása esetén az ajándékozó örökösei jogosan követelhetnek tőled bizonyos pénzösszeget.

12
2021 május

Ingatlan adásvétel banki hitellel

Eladó, vevő és harmadik félként az ügyletben a bank. Mit jelent ez az adásvételi szerződés tartalmára nézve, melyek a banki elvárások?

9
2020 április

A rendeleti kormányzás mindennapjainkat érintő kérdései

Továbbra is hatályban a kijárási korlátozás. Végrehajtások, kilakoltatás, gyermektartás, láthatás, home office, autóvásárlás: a rendeleti kormányzás mindennapjainkat érintő kérdései.

30
2020 március

Elektronikusan hogyan vehetsz igénybe ügyvédi szolgáltatást?

Felmerül a kérdés, hogy a járványhelyzetben hogyan intézheted jogi ügyeidet anélkül, hogy személyesen találkoznunk kellene.