Szellemi tulajdon joga és adatvédelem

Szellemi tulajdon joga és adatvédelem

Védjegy, szabadalom, formatervezési minta

Ha vállalkozásod termékének fejlesztése véget ér és a terméked eladható lesz, vagy olyan új műszaki-technikai megoldást fejlesztettél, mely eléri a szabadalom szintjét, piacralépés előtt a versenytársaiddal szembeni védelmed lesz a prioritásod. Eljött az idő, hogy gondoskodj a jogi védelemről, amelyben irodám teljes körben segítségedre lesz.

Önkéntes műnyilvántartás

Ha van egy ötleted amely még fejlesztés alatt áll, vagy nem éri el a szabadalom szintjét, akkor sem kizárt, hogy bizonyos szintű jogi védelemben részesüljön. Az önkéntes műnyilvántartásba bejegyzett mű (ami lehet pl. egy műszak terv, vagy számítógépi programalkotás leírása is) a mű szerzőjére és a mű létrehozásának idejére vonatkozóan vélelmet állít fel. Ha a művet nyilvántartásba vették, annak kell bizonyítani, hogy a nyilvántartásba vett személy nem a szerzői jogok jogosultja, aki azt vitatja.

Szerzői jogok

A szerzői jog a törvény erejénél fogva jön létre, akkor, amikor a szerző létrehozza a művet. Mivel a szerzői jog akkor is megilleti a szerzőt amikor az nem részesült külön jogi védelemben, vagy nem került bejegyzésre közhiteles nyilvántartásba, a szerzői jogok vitatása esetén bonyolult jogi helyzet alakulhat ki.

Adatvédelmi megfelelőség

Az adatvédelmi jogszabályok az összes vállalkozást érintik, amelyek adatot kezelnek. A digitalizálódó piacon jó eséllyel a te vállalkozásod is adatkezelőnek minősül. A GDPR-megfelelőséged vizsgálata magában foglalja a céged adatvédelmi átvilágítását, a megfelelő szabályzatok, protokollok és ügyfél-tájékoztatók kidolgozását, valamint amennyiben a céged összetettebb adatkezelést (pl. profilozást), vagy adattovábbítást végez, az erre vonatkozó megfelelőség vizsgálatát is.

Kapcsolatfelvétel

Jogvélemény / ajánlatkérés

Az adatok elküldését követően telefonon, vagy e-mailben felvesszük veled a kapcsolatot, és egy előzetes jogvélemény keretében tájékoztatunk a hasonló ügyek szokásos menetéről és a már ismert várható költségekről. A kapcsolatfelvétel, első konzultáció és előzetes jogvélemény díjmentes, anyagi kötelezettséget nem jelent.