Ingatlan & építési jog

Ingatlan & építési jog

Ingatlan adásvétel (csere, ajándékozás)

A budapesti ingatlanpiacon szerzett kiemelkedő ingatlanjogi tapasztalatommal állok rendelkezésedre, ha ingatlant vásárolsz és a gyors és hatékony (akár teljesen online) ügyintézést részesíted előnyben, rövid határidővel és garantáltan sikeres tulajdonjog-bejegyzéssel. Amennyiben ingatlanos, vagy hitelügyintéző segítségét is igénybe veszed, velük irodám közvetlenül egyeztet a dokumentáció összeállítása érdekében. Konzultálunk az alapvető jogkérdésekről és a tulajdoni lap vizsgálata útján felmérjük az esetleges jogi kockázatokat, adó- és illetékfizetési kötelezettségeket, esetleges illetékkedvezményeket, és kialakítjuk a felek érdekeit leginkább védő szerződéses konstrukciót. A precíz online előkészítésnek köszönhetően minden részletre kiterjedően előre leegyeztetjük a feltételeket, valamint megszervezzük a szerződés aláírását, amit így kevesebb mint egy óra alatt megoldunk akár élőben, akár videochaten keresztül szeretnél aláírni. A tulajdonjogod bejegyzéséhez szükséges ügyvédi ellenjegyzést és az ingatlan-nyilvántartási képviselet ellátását is teljes körben biztosítom, valamint bejelentjük a NAV-hoz az esetleges illetékkedvezményeket.

Ingatlanfejlesztés, építési jog

Ha ingatlanfejlesztő vagy és belevágsz egy projektbe, annak számos vonatkozásában (engedélyeztetés, eladás, kiadás, társasházalapítás, közös képviselet támogatása) lesz szükséged jogi segítségre. Az ingatlanfejlesztési joggal kapcsolatos gyakorlati ismereteimet Budapest egyik legnagyobb V. kerületi ingatlanfejlesztési projektjében való közreműködésem útján szereztem.

Ingatlan bérlet

Akár bérbeadóként, akár bérlőként szeretnél komolyabb jogi védelmet, irodám mindkét oldal jogi kockázatainak ismeretében kifejezetten az adott bérleti jogviszonyra szabva, a háttérjogszabályok ismeretében egyedi szerződést ír neked.

Ingatlant érintő házassági vagyonjogi szerződés

Ha olyan ingatlannak vagy cégnek vagy a tulajdonosa, melyet nem szeretnél bevinni a házassági közszerzeményi rendszerbe, irodám teljeskörű megállapodásban különíti el a házasulandók vagyoni elemeit.

Ingatlant érintő hagyatéki eljárások

Ha ingatlant örökölsz, a hagyatéki eljárásban teljeskörű tanácsadást biztosítok és ellátom a képviseletedet az illetékes közjegyző előtt.

Ha többet szeretnél tudni a jogterületen igénybe vehető szolgáltatásaimról, a további tájékoztatás, vagy ajánlatkérés céljából keress alábbi elérhetőségeim bármelyikén!

📞+36304572289

📧drszalai@drszalailegal.hu

Kapcsolatfelvétel

Jogvélemény / ajánlatkérés

Az adatok elküldését követően telefonon, vagy e-mailben felvesszük veled a kapcsolatot, és egy előzetes jogvélemény keretében tájékoztatunk a hasonló ügyek szokásos menetéről és a már ismert várható költségekről. A kapcsolatfelvétel, első konzultáció és előzetes jogvélemény díjmentes, anyagi kötelezettséget nem jelent.