Szerzői & iparjog

Szerzői & iparjog

Licensz- és felhasználási szerződések

A szerzői jogvédelem a törvény erejénél fogva jön létre, akkor, amikor a szerző létrehozza a művet. Mivel a szerzői jog akkor is megilleti a szerzőt amikor az nem részesült külön jogi védelemben, vagy nem került bejegyzésre közhiteles nyilvántartásba, a szerzői jogok vitatása esetén bonyolult jogi helyzet alakulhat ki. A szerzői joghoz tapadnak az ún. vagyoni jogok, amelyek a szerzői joggal ellentétben átruházhatóak, ilyen pl. a mű átdolgozásának, vagy többszörözésének a joga. E vagyoni jogok átruházását hivatottak rendezni a felhasználási szerződések.

Védjegy, szabadalom, formatervezési minta

Ha vállalkozásod termékének fejlesztése véget ér és a terméked eladható lesz, vagy olyan új műszaki-technikai megoldást fejlesztettél, mely eléri a szabadalom szintjét, piacralépés előtt a versenytársaiddal szembeni védelmed lesz a prioritásod. Eljött az idő, hogy gondoskodj a jogi védelemről, amelyben irodám teljes körben segítségedre lesz.

Önkéntes műnyilvántartás

Ha van egy ötleted amely még fejlesztés alatt áll, vagy nem éri el a szabadalom szintjét, akkor sem kizárt, hogy bizonyos szintű jogi védelemben részesüljön. Az önkéntes műnyilvántartásba bejegyzett mű (ami lehet pl. egy műszak terv, vagy számítógépi programalkotás leírása is) a mű szerzőjére és a mű létrehozásának idejére vonatkozóan vélelmet állít fel. Ha a művet nyilvántartásba vették, annak kell bizonyítani, hogy a nyilvántartásba vett személy nem a szerzői jogok jogosultja, aki azt vitatja.

Ha többet szeretnél tudni a jogterületen igénybe vehető szolgáltatásaimról, a további tájékoztatás, vagy ajánlatkérés céljából keress alábbi elérhetőségeim bármelyikén!

📞+36304572289

📧drszalai@drszalailegal.hu

Kapcsolatfelvétel

Jogvélemény / ajánlatkérés

Az adatok elküldését követően telefonon, vagy e-mailben felvesszük veled a kapcsolatot, és egy előzetes jogvélemény keretében tájékoztatunk a hasonló ügyek szokásos menetéről és a már ismert várható költségekről. A kapcsolatfelvétel, első konzultáció és előzetes jogvélemény díjmentes, anyagi kötelezettséget nem jelent.