Követelésbehajtás

Követelésbehajtás

Peren kívüli és peres jogérvényesítés

Amennyiben tartozol, vagy tartoznak neked, a helyzet kellemetlensége ellenére rendkívül sok lehetőséged van, hogy a másik féllel peren kívül rendezzétek a követelést (pl. részletfizetési megállapodás, halasztás, mérséklés). Ha hitelező vagy és a kommunikáció nem vezetett eredményre a másik féllel, ebben az esetben érdemes irodám szolgáltatásait igénybevenned. A követelésbehajtás egy ügyvédi felszólítással indul, melyet megküldünk az adósnak, és kísérletet teszünk arra, hogy a követelés jogosságával és a jogi következmények tisztázásával a kintlévőség behajtását peren kívül rendezzük. Amennyiben e kísérlet meghiúsul, fizetési meghagyás útján, vagy peres úton érvényesítjük a követelésedet, majd a jogerős fizetési meghagyás, vagy ítélet birtokában megindítjuk és végigkísérjük a végrehajtási eljárás folyamatát, a teljes tőkeösszeg és a jogérvényesítési költségek megtérüléséig. Az eljárás megindítása nem zárja ki, hogy annak bármely szakában megegyezzetek.

Biztosítási ügyek

Amennyiben biztosításod van, káresemény történt, de a biztosítási összeget valamilyen okból kifolyólag nem kaptad meg, irodám az ügyben keletkezett okiratok átnézését követően jogvéleményt ad a követelés behajthatóságáról, valamint szükség esetén a fenti részletezett peren kívüli és peres jogérvényesítés folyamatleírása szerint megindítja a jogérvényesítési eljárást, amennyiben a követelésed jogosnak bizonyul.

Hitel- és szerződéses biztosítékok

Akár a szerződés megírásakor, akár jogvita esetén a zálog, kezesség, foglaló, kötbér és egyéb, a szerződés biztosító jogintézmények széleskörű ismeretével, alkalmazásával és érvényesítésével emeljük egy magasabb szintre érdekeid védelmét.

Ha többet szeretnél tudni a jogterületen igénybe vehető szolgáltatásaimról, a további tájékoztatás, vagy ajánlatkérés céljából keress alábbi elérhetőségeim bármelyikén!

📞+36304572289

📧drszalai@drszalailegal.hu

Kapcsolatfelvétel

Jogvélemény / ajánlatkérés

Az adatok elküldését követően telefonon, vagy e-mailben felvesszük veled a kapcsolatot, és egy előzetes jogvélemény keretében tájékoztatunk a hasonló ügyek szokásos menetéről és a már ismert várható költségekről. A kapcsolatfelvétel, első konzultáció és előzetes jogvélemény díjmentes, anyagi kötelezettséget nem jelent.